Vejetaryen Dolma: Karışık Sebzeli Mantar Dolması Tarifi

Mantar, içerdiği yüksek miktardaki proteinden dolayı özellikle et yemeyenlerin veya sebze ağırlıklı beslenenlerin sıklıkla tercih ettiği bir sebzedir. Eğer siz de mantarı daha farklı yemeklerle bol bol tüketmek istiyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 20 adet büyük mantar (kestane mantarı vb.)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Mantarların saplarını kesip iç kısımlarını temizleyin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Kuru soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın.

Renkli dolmalık biberleri de küp şeklinde kesin.

Patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

Domatesi kabuğuyla beraber doğrayın.

Maydanozu ve mantar saplarını blender’da incecik kıyın.

Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğan ve sarımsakları renk alana kadar soteleyin.

 

Sırayla; patlıcan, mantar, renkli biber ve domatesleri de ekleyin.

Suyunu çeken iç harca maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Harcı, mantarların üzerine doldurun. Birer dilim kaşarla taçlandırabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, 10 dakika pişirdikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.