Vitamin Deposu: Fırında Karışık Sebze Tarifi

Vitamin ve lif kaynağı olarak bilinen sebzelerden, görsel şölen yaratan bir yemek ile sofralarınızı şenlendirin. Besin değeri yüksek, bir o kadar da hafif olan, fırında karışık sebze tarifimiz ile kısa sürede yemeğiniz hazır. Tarifi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 4 domates
  • 2 patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Kekik
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyun. 

Kabak, patlıcan, domates ve patatesleri bol su ile yıkayıp, halka şeklinde dilimleyin.

Zeytinyağı ve diğer baharatları bir kabın içinde güzelce karıştırın. Doğranmış sebzeleri de kabın içine koyarak, iyice harmanlayın.

Bir tavanın içine zeytinyağı, domates ve sarımsağı ekleyip, kavurun.

Ardından bir tepsinin altına yağlı kâğıt serip, sebzeleri yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sebzeleri, kızarana kadar pişirin.

Domates sosunu, üzerine ilave edin.

Sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun.