Vitamini Kabuğunda: Portakal Kabuğu Çayı Tarifi

C vitamini deposu portakalın faydaları saymakla bitmez. İçi ile leziz bir meyve suyu hazırlarken, kabuğuyla da çay demlemeye ne dersiniz? Bu tariften sonra bir daha portakal kabuklarını asla çöpe atmayacaksınız!
Lezzetli ve faydaı eşsiz portakal kabuğu çayı tarifi yazımızın devamında!

MALZEMELER

  • Yarım portakal kabuğu
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

Bir portakalı soyacak yardımı ile soyuyoruz.

Kabukların yarısını ve portakalı bir saklama kabı ile buzdolabında saklıyoruz. Bu tarifte yarım portakal kabuğu kullanıyoruz.

Karanfil, tarçın ve portakal kabuklarını bir cezvede suyun içinde 5 dakika kaynatıyoruz. Kaynattıktan sonra süzerek çay bardağına alıyoruz ve içine bal ekleyerek karıştırıyoruz.

İster hemen ister demlenmesini bekleyerek servis ediyoruz.

Bunun gibi pek çok meyve çayı tarifi hazırlamanıza yardımcı olacak eşsiz ürünleri tchibo.com.tr’de keşfedebilirsiniz.

Afiyet olsun!