Yaban Mersinli Dondurma Tarifi

Yazlık evinizde ağırladığınız misafirlerinize hem lezzetli hem de serinletici yaban mersinli dondurma ikram etmek isterseniz, tarifimizin geri kalanına göz atabilirsiniz. ?

Malzemeler

  • 4 su bardağı yaban mersini
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı krema

Hazırlanışı

Yaban mersinini güzelce temizleyin. Büyük bir tencerede, temizlediğiniz yaban mersinini su ve şekerle arada sırada karıştırarak meyveler yumuşayana kadar kaynatın. Bir kasede püre haline getirmek için ezin. Süzgeçten geçirin ve posasını atın.

Başka bir kapta süt ve kremayı karıştırın. Meyve püresine ilave edip, tekrar karıştırarak, üstünü kapatıp buzdolabında soğutun. Karışımı daha sonra dondurma kaplarına doldurup, 3 veya 4 saat derin dondurucuda bekletin.

Afiyet olsun ?