Acı sevenlerin favorisi olan Yaban Turpu’nun turşusu sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

 

Malzemeler

16 küçük salatalık (şeritler halinde kesilmiş ve uçları kurutulmuş)

1/2 bardak şeker

2 su bardağı su

1 su bardağı elma sirkesi

2 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı mutfak robotunda suyla karıştırılmış taze yaban turpu

1 yemek kaşığı baharat

 

Hazırlanışı

  • Bir tencerede şeker, su, elma sirkesi ve tuzu yüksek ateşte kaynatın.
  • Bu sırada sarımsak, turp, baharatı kavanozlara eşit olarak paylaştırın.
  • Ardından salatalıkları da kavanozlara eşit miktarda ekleyin.
  • Kaynayan karışımı kavanozlara eşit olarak dağıtın. Turşunun lezzetinin tam olarak oturması için birkaç hafta bekleyin.

 

Sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz, faydalarını saymakla bitmeyecek olan Yaban Turpu Turşusu için hem bulaşık makinesinde yıkanabilen, hem de lezzetinin uzun süre kalmasını sağlayacak Kavanoz Seti, modern tasarımlarıyla da mutfağınızın en sevilen eşyalarından olacak!