Yazın Taze Lezzeti: Armutlu Roka Salatası Tarifi

Tazeliği ve hafifliğiyle yaz günlerinin en çok tercih edilen besinlerinden salatayı, armut ve rokanın eşsiz lezzetiyle harmanladık. Yazın taze lezzeti, armutlu roka salatası tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 1 bardak vişne suyu
  • 3 küçük armut
  • 1 demet roka
  • 90 g ceviz içi
  • 90 g keçi peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

1 bardak vişne suyunu tencereye koyun.

3 adet armudu soyarak vişne suyunun içine ekleyin.

Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Armutlar piştikçe vişne suyunu çekip kızaracak. Lezzetini suya bıraktıkça vişne ve armut ekşisi ortaya çıkacak.

Su iyice kalınlaştıktan sonra sosunuz hazır. Üzerine bir limon sıkıp tencereyi karıştırın.

Birer çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. 6 çorba kaşığı zeytinyağını da ekleyin. 

Sos ile rokayı karıştırın. Servis tabağına alın.

 

 

Keçi peynirini küp küp kesip 2 avuç cevizi salatanıza ekleyin.

Kenarına armutları da dizin.

Afiyet olsun.