Yeni Bir Tarif: Çilekli Tiramisu

Kakaonun ve kahvenin en yakıştığı tatlılardan olan Tiramisu da ünü tüm dünyada bilinen tatlardan biridir. Ülkemizde de çok sevilen İtalyan lezzeti Tiramisu, yıllardır kahvelerimizin nefis tadına lezzetiyle eşlik ediyor. Bazen tatlı krizlerimizi bastırıyor, bazen de sevdiklerimizle güzel bir sohbetin ortasındayken yanımızda oluyor. Çok sevdiğimiz bu tada meyvenin doğal ferahlığını da eklediğimiz, yaz akşamlarınıza eşlik edecek çilekli tiramisu tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler

    • 300 gram çilek
    • 28 tane kedi dili
    • 500 gram labne peyniri
    • 1 paket toz krem şanti
    • 2 paket sıvı krema
    • 3 su bardağı yağsız süt
    • 1 yumurta sarısı
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 2 su bardağı granül kahve
    • Kakao

Hazırlanışı

Nişastayı, vanilyayı, şekeri, unu ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Sütü yavaşça ekleyin ve iyice çırpın.

Karışımı kıvam alana kadar ocakta pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Bir hazırlama kasesinde, sıvı kremayı ve krem şantiyi mikserle katılaşana kadar çırpın. Labne peynirini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından, karışımı da soğutmaya bıraktığınız tencereye ilave edin ve iyice karıştırın.

Kedi dillerini granül kahveye batırarak ıslatın ve borcama dizin.

Tenceredeki karışımın üçte birini kedi dillerinin üstüne ekleyin. Çilekleri istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Borcama çilek dilimlerini serpin ve kalan karışımın yarısını ekleyin.

Üzerine kedi dillerinden bir katman daha yapın ve kalan karışımın tamamını ilave edin.

Son olarak, tatlının üzerini kakao ile kaplayın. Soğuması için 6 saatliğine buzdolabına koyun. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Size ve ailenize sağlıklı günler dileriz.