Yeni Nesil Lokma Tarifi : Geleneksel Bir Tada Modern Dokunuş

Son zamanlarda popüler olan yeni nesil lokma tatlısı, geleneksel bir tadı modern bir biçimde sunuyor. Bu trend tatlıyı evde denemek isterseniz, tarifimize göz atmayı unutmayın! ?

Malzemeler

Hamuru için

  • 3,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kızartmak için

  • 2,5 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu / 1 yemek kaşığı sirke

İç Dolgu Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı

Çikolata Sosu

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı

3,5 su bardağı unu bir kabın içerisinde ortasını havuz şeklinde açarak yerleştirin. Maya, toz şeker ve ılık suyu ekleyerek yoğurun. Hamurun üstünü kapayarak 1 saat kadar kenarda bekletin. Yan tarafta şerbetini hazırlayarak soğuması için bir kenarda bekletin. Dinlenerek mayalanan hamuru, sıkma torbasına yerleştirin. Mutfak makası yardımı ile, hamurdan yuvarlak parçalar keserek kızgın yağda kızartın. Bu aşamada lokmalar kızardıkça şişeceği için hamurdan keseceğiniz parçaların ufak olmasına özen gösterin.

Kızaran lokmaları, bıçakla dikkatli bir şekilde keserek krema ile doldurun. Daha sonra şerbetin içine atarak 10 dakika kadar bekletin. Ardından çikolata sosu için bir tencerede margarini eriterek un, şeker ve kakaoyu ilave edin. Üzerine sosu yavaş bir şekilde dökerek karıştırmaya devam edin. karıştırmaya devam edin. Daha sonra vanilyayı ekleyin kıvamı tutana kadar karıştırın. Piştikten sonra dilerseniz lokmaların üzerini kaplayacak şekilde dilerseniz ise çizgiler halinde üzerine dökün.

Afiyet olsun!