Yeni Yıla Tatlı Bir Başlangıç: Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

Yeni yıl ruhunu mutfağınızda hissedeceğiniz, tatlı bir tarifimiz var. Çocuklarınız ile eğlenerek yeni yıl neşesini paylaşmanız veya misafirlerinize kahve yanında ikram etmeniz için, kolay olduğu kadar lezzetli olan tarifin devamı için yazımıza göz atmayı unutmayın.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket şekerli vanilin

Süs için:

  • Şeker Hamuru
  • Renkli şekerli glazür

Una tuzu, tarçını ve zencefili ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri çırpın. İyice karıştırın, sonra yumurtayı ekleyin. Yumurtayı karışıma yedirdikten sonra pekmezi ve vanilini ilave edin ve iyice karıştırın. Karışıma daha sonra unlu karışımı ekleyin. Hamur kıvamına geldiğinde mutfak tezgahını unlayın ve bir oklava yardımıyla hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde açın. Seçtiğiniz kurabiye kalıpları ile kurabiyelerinizi oluşturun ve yağlı kağıda dizin. Dilerseniz üzeri için hazırlayacağınız şeker hamurunu, şeker hamuru silikon kalıbı ile şekillendirerek kurabiyelerinizin üzerine yapıştırın. Pişirmeden önce 10 dk buzdolabında bekletin. 170 C’de 8-10 dk pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerinizi şekerli glazürle süslebilirsiniz.

Afiyet olsun!