Yılbaşı Menüsü: Dinamit Karides

Özenle hazırlanan yılbaşı sofralarına şıklığıyla damga vuracak, tüm misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakacak eşsiz bir lezzetle karşınızdayız. İşte leziz Dinamit Karides tarifimiz sizlerle.

 

Malzemeler

  • 12 adet jumbo karides
  • 1 çay bardağı un (karidesleri bulamak için)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
Tempura için:
  • 1 adet yumurta
  • 200 ml maden suyu
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır ya da buğday nişastası
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı mayonez

Hazırlanışı
Karidesleri ayıklayın, ayaklarını ve kafasını ayırıp sırt kısmındaki çizgiyi bir bıçak yardımıyla açın, boşaltım sistemini kürdan yardımıyla çıkarın.

Acı sos, bal ve mayonezi derin bir kabın içine koyun ve iyice çırpıp, bekletmeye bırakın.

Başka bir derin kap içerisinde maden suyu ve yumurtayı iyice çırpın, çırptıktan sonra bu karışımın içerisine nişastayı ve unu ekleyin, karabiber ve tuzu da katıp yavaş yavaş karıştırın.

Tempura hazır olduğunda yağı tencerede ısıtın. Yağın yaklaşık 180 derece sıcaklıkta olmasına dikkat edin.

Una bulanan karidesleri tek tek tempura hamuruna bulayın ve kızgın yağın içerisinde karidesleri yaklaşık 5 dakika kızartın.

Karidesleri yağdan çıkartın ve sosa bulayıp karıştırın.

Daha sonra sunum kasesinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.