Yılbaşı Menüsü: Kütük Pasta

Yılbaşı sofranıza renk katmaya hazırlanın. Yılbaşı akşamında hem kendinizi şımartacağınız hem de misafirlerinize görsel bir lezzet şöleni sunacağınız Kütük Pasta tarifiyle karşınızdayız. İşte tarifimiz aşağıda sizlerle.

 

Malzemeler

· 1-1,5 su bardağı un

· 1 paket kabartma tozu

· 1-1,5 yemek kaşığı kakao

· Yarım çay kaşığı tarçın

· 4 yumurta

· 1 çay bardağı toz şeker

· 1 paket vanilin

· 1 yemek kaşığı pudra şekeri

 

İç dolgusu için:

· 1 paket krem şanti

· 1 su bardağı soğuk süt

· 1 su bardağı çekirdeksiz vişne

 

Üzeri için:

· 150 gr kuvertür çikolata

· 1 paket kakaolu pastacı kreması

· 50 gram margarin

· 1,5 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı

Un, kabartma tozu, kakaoyu karıştırın ve eleyin. Ardından tarçını da ekleyip karışımı harmanlayın.

Yumurta ve toz şekeri çırpmak için bir kaba koyun ve rengi beyaza dönene kadar yaklaşık 5 dakika mikseri yüksek devire getirip çırpın.

Daha sonra şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını ilave edin. Hamuru, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak pişirme kağıdının üzerine yayın ve yaklaşık 7-8 dakika pişirmeye bırakın.

Yeni bir pişirme kağıdı daha kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Pandispanyayı fırından çıkarın ve hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine, ters olacak şekilde yerleştirin. Üst taraftaki pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte sararak rulo şekline getirin. Ardından soğuması için bekletin.

Benmari yöntemini kullanarak kuvertür çikolatayı eritin. Pişirme kağıdını 20×30 boyutunda kesin ve erittiğiniz kuvertür çikolatayı kağıdın üzerine alın. 1 cm boşluk bırakarak, kaşık ile yayın. Dondurucuda bekletin.

Krem şantiyi, soğuk süt kullanarak çırpın.
Soğuyan ruloyu servis tabağına alın.

Krem şantiyi yayın ve vişneleri ekleyin. Pişirme kağıdından ayırın, sonra tekrar sarın. Pasta kremasını margarin ve süt kullanarak çırpın. Rulonun iki ucundan 2’şer cm kesin.

Dal şekli gibi rulonun iki yanına yerleştirin. Pasta kreması ile kaplayın. Çatal kullanarak kremanın üzerini çizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

 

Dondurucuya koyduğunuz kuvertürü pişirme kağıdı ile tezgaha koyun. Ağaç kabuğu şeklini alması için bıçak kullanarak farklı boyutlarda kesin ve pastanın üzerine dizin. İsterseniz pudra şekeri ve orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.