Yılbaşına Özel Lezzet: Zencefilli Kurabiye Tarifi

Yeni yıl sofraları tatlısız olmaz! Yılın son gününe eşlik edecek, sevimli görünümüyle dikkat çeken, enfes zencefil kokusunun evinize yayılmasını sağlayacak bir yılbaşı kurabiyesiyle karşınızdayız. Yapması oldukça pratik ve eğlenceli zencefilli kurabiye tarifimiz sizlerle.

 

Malzemeler:

 

  • 3 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  •  3/4 bardak esmer şeker
  • 1/2 bardak üzüm pekmezi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Vanilya

 

Hazırlanışı:

 

Un, tuz ve zencefili hazırlama kasesine alarak karıştırın.

Başka bir kap içinde, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ve esmer şekeri spatula yardımıyla çırpın.

 

Yumurtayı ekleyin, çırpmaya devam edin.

Pekmez ve vanilya özütünü ekledikten sonra karıştırmayı sürdürün.

Kuru malzemeleri de ilave ederek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hamuru merdane yardımıyla açtıktan sonra kurabiye kalıbına alın.

Kalıbı 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

Yılbaşı ruhunu yansıtan tatlı tabaklarında sunum yapabilirsiniz.

Dilerseniz tarçın ile kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!