Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı denince ilk akla gelen meşhur yaz lezzeti… Hafifliği ve lezzetiyle gönüllere taht kuran, zeytinyağlı enginar tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • Su

Pişirmek için:

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 su bardağı su

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz
  • Tane kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Bir adet portakalın suyu

Üzeri için:

  • Dereotu 

Hazırlanışı

Bir kaba enginarları alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Un, limon suyu ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın ve bekletin.

Bir tencerede,  ince doğramış olduğunuz soğanları, zeytinyağı ile beraber kavurun.

Soğanın üzerine enginarları dizin. Enginarların üzerinde tuz ve tane kara biber gezdirin.

Suyu ilave edin ve orta ateşte 20-25 dakika pişirin.

İç harcı için:

Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve patatesleri ekleyin.

Patatesler renk alınca havuç ve bezelyeleri ekleyin.

Baharatları ekleyin.

Suyunu ilave edip orta ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

Birleştirmek için:

Enginarın altında kalan soğanları üzerine gezdirin.

İç harcı pay edin.

Portakalı sıkın, suyunu üzerinde gezdirin.

Üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

İnce kıyılmış dereotu ile süsleyin.

Hazırlamış olduğunuz enginarları, cam bir kapta sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.